Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στατιστικά Πανελλήνιων Εξετάσεων 2012

Για τις περσινές βάσεις (2011) εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάντε κλικ εδώ! Για τα περσινά Στατιστικά στοιχεία δείτε εδώ.

Για τις φετινές βάσεις (2012) δείτε εδώ (ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί). Δείτε εδώ τις πρώτες φήμες που καταγράφονται στο διαδίκτυο.

Ανανεώθηκε: Δείτε την καταπληκτική μελέτη του συναδέλφου Δημήτρη Παναγόπουλου με τις εκτιμήσεις των βάσεων για τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για τα στατιστικά των Πανελληνίων Εξετάσεων 2012 δείτε εδώ, από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Τελικά στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης το ποσοστό των μαθητών που δεν πέρασαν την βάση ήταν 40,6% (αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές), ενώ για την τεχνολογική κατεύθυνση 1, 2 είναι 48% και 74% αντίστοιχα (από 49% και 72% σε σχέση με πέρυσι).


Επίσης ισχύει το ίδιο για τα στατιστικά των Πανελληνίων εξετάσεων 2012, όταν αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. 

** Οι πρώτες πληροφορίες (έχουμε τα αποτελέσματα, άρα οι πληροφορίες ακυρώνονται) που έρχονται από τα εξεταστικά κέντρα και τα σχολεία για τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ομιλούν για μεγάλη ποσοστό μαθητών κάτω από την βάση. Πέρυσι το ποσοστό ήταν στο 38 - 49 - 72% για Θετική, Τεχνολογική 1 και 2 κατεύθυνση αντίστοιχα, φέτος το ποσοστό φαίνεται να είναι αυξημένο κατά πολύ. 
Τα αποτελέσματα – βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2012 αναρτώνται σε όλα τα λύκεια της χώρας, όπως επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β’).
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν μετα τη μία το μεσημέρι να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2012 συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό. Υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β’ και ΕΠΑΛ-Α’ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2012, οι βάσεις 2012 θα πέσουν σε αρκετά πεδία. Συγκεκριμένα, στο 2ο, στο 3ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν χαμηλά. Συμψηφίζοντας με την περσινή πτώση, η πτώση θα είναι μικρή, αλλά πρωτοκλασάτες σχολές θα κινηθούν ακόμα και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Αν εξαιρέσουμε τις σχολές με ειδικό μάθημα (Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Αγγλικής Φιλολογίας), δεν είναι απίθανο να κρατηθούν πάνω από τα 19.000 μόρια μόνο κάποιες Στρατιωτικές Σχολές εξαιτίας της μείωσης των θέσεων εισαγωγής φέτος.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις και προβλέψεις για τις βάσεις 2012 λένε οτι η πτώση μάλλον δεν θα αφορά όλα τα τμήματα κάθε Πεδίου, καθώς αναμένεται να καταγραφούν δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Από τη μια, οι βάσεις στα υψηλόβαθμα θα υποχωρήσουν και η υποχώρηση θα είναι μεγαλύτερη για εκείνα που βρίσκονται εκτός Λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, αναμένεται να υπάρξουν αρκετά τμήματα η βάση εισαγωγής των οποίων δεν θα έχει παρά μια μικρή διαφορά από την περσινή (μικρές αυξομειώσεις).

Για το πρώτο πεδίο, η Βιολογία Γενικής, αποτέλεσε μόνο ένα μικρό σκόπελο για τους υποψηφίους και οι βάσεις 2012 αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Το ίδιο ισχύει και για τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2012 στο 5ο πεδίο, όπου ναι μεν υπάρχει η τάση περαιτέρω πτώσης, (όχι μόνο λόγω μαθηματικών γενικής), αλλά μην ξεχνάμε ότι τα δύσκολα θέματα Φυσικής, Μαθηματικών και Βιολογία Κατεύθυνσης, δεν αφορούν τους υποψηφίους του πεδίου που έρχονται από τη Θεωρητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος