Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Λυμένα επαναληπτικά θέματα στα μαθηματικά γενικής παιδείας Γ Λυκείου (2013)

Του Μήταλα, Δρούγα, Χάδου
Ένα επαναληπτικό φυλλάδιο από το αγαπημένο blog http://mathhmagic.blogspot.gr με λυμένα θέματα και διασαφηνίσεις στην θεωρία για την επανάληψη στα μαθηματικά γενικής παιδείας 2013.

Για άμεση αποθήκευση πατήστε εδώ.

Για την θεωρία, ορισμοί, προτάσεις και αποδείξεις δείτε εδώ, από τον Μαθηματικό Νικολάου Αλέξανδρο.

Για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013 για τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γ.Π) δείτε εδώ

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οι σημειώσεις και αυτού του φυλλαδίου,αν...και θα εκφράσω τους ενδοιασμούς μου για το εάν θα ζητηθεί φέτος να κάνουμε γραφική παράσταση,που αφορά το κεφάλαιο της Στατιστικής.Ο λόγος είναι η απουσία μιλιμετρέ σελίδας από τα τετράδια,γεγονός που δεν πρέπει να έχει ξανά συμβεί στο θεσμό των πανελληνίων.Καλό θα ήταν εάν κάποιος μαθηματικός γνωρίζει,να μας πληροφορήσει.

    Εγώ θέλω να ρωτήσω την κοινότητα των Μαθηματικών κάτι άλλο:Με κάθε σεβασμό προς τα μαθηματικά γενικής,οι ασκήσεις επάνω σε έννοιες δύσκολες που μπορεί να τεθούν στις πανελλήνιες(μη ξεχνάμε ότι το μάθημα το δίνουν και άτομα της θεωρητικής κατεύθυνσης)είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Μια κατηγορία ασκήσεων για παράδειγμα,είναι αυτές που μας δίνεται το άθροισμα των τετραγώνων των παρατηρήσεων(στην οποία για να λύσουμε την άσκηση χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή απόδειξη).Ένα άλλο παράδειγμα,είναι η οικογένεια ασκήσεων στις πιθανότητες,με τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή πιθανότητας που περιέχει το ενδεχόμενο Χ.Σε αυτή την οικογένεια ασκήσεων θέλω να σταθώ και να σας ρωτήσω:Πιστεύετε ότι θα "πειράξουν" φέτος αυτό το κομμάτι ασκήσεων;(μία φορά έχουν βάλει άσκηση στο 2007 ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ...και αναρωτιέμαι αν την έλυσε κανένας..).Οι ασκήσεις αυτές είναι τρομερά δύσκολες,ακόμη και για μαθητές οι οποίοι έχουμε μία ισχυρή επαφή με το μάθημα.

    Περιμένω τη θέση των καθηγητών επάνω στις δύο ερωτήσεις μου.Σας ευχαριστώ κ. Χατζόπουλε και όσους εμπιστεύθηκαν το υλικό τους στη σελίδα σας καθώς με τον τρόπο σας με βοηθήσατε και πέρυσι και φέτος που δίνω πανελλήνιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν αποκλείω τίποτα, όλα είναι πιθανά, έχω πρόβλημα να δίνω SOS για τις Πανελλήνιες, μην κοιτάς το θέμα που έχω αναρτήσει, αυτό το κάνω για να ξεαγχωθούμε και να πούμε το μακρύ μας και το κοντό μας...

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος