Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Όχι άλλο κάρβουνο με δύσκολα υποψήφια Δ θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων - Υποψήφια θέματα Α -Β - Γ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Επειδή έχουμε δει πολλά υποψήφια δύσκολα θέματα αντίστοιχα με αυτά που τίθονται στο Δ θέμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Μαθηματικών Γ Λυκείου Κατεύθυνσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε και με τις άλλες 15 μονάδες. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι με τα τόσο δύσκολα θέματα που εμφανίζονται κατά καιρούς (και έχουμε δημοσιεύσει και εμείς μέσα από το lisari.blogspot.com) δίνουμε λάθος εντυπώσεις για το επίπεδο των μαθητών μας, για το μέγεθος της δυσκολίας που αναμένουμε από τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών και τέλος για ποια θέματα θεωρούμε κατάλληλα για εξέταση των μαθητών, με αποτέλεσμα να βγάζουμε οι ίδιοι τα μάτια μας. Ας ρίξουμε τα φώτα και στα άλλα θέματα Α - Β -Γ (δηλ. 15 μονάδες στα 20), χωρίς να ρίχνουμε τον πήχη αλλά βάζοντας θέματα πιο κοντά στην λογική των θεμάτων που έπρεπε να τίθενται, έτσι θα ξεαγχώσουμε, όσο γίνεται, μαθητές και καθηγητές και θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας...

Σημείωση: Το γαϊτανάκι του τέταρτου θέματος που κυκλοφορεί από blog σε blog και από Φροντιστήριο σε Φροντιστήριο, πολύ φοβάμαι ότι γίνεται από εγωισμό των  καθηγητών (χωρίς να αποκλείω και τον εαυτό μου) να το πετύχουν, άρα να θεωρηθούν πετυχημένοι, παρά να βοηθήσουν τον μαθητή να γράψει όσο γίνεται περισσότερες μονάδες... Καλύτερα αυτά όμως να τα πούμε μετά τις 31 Μαΐου, θα έχουμε όλο το χρόνο να ακούσω και άλλες απόψεις.

Δέκα ενδεικτικά υποψήφια θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων δυναμικότητας Β - Γ για τους μαθητές της Γ τάξης Λυκείου θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Μία εργασία που υλοποιήθηκε το 2012 και είναι διαχρονική...

Για άμεση αποθήκευση πατήστε εδώ. Μία ανάλογη εργασία με θέματα Α δείτε εδώ, από το Παλαιοπωλείο Μαθηματικών του Χρήστου Κανάβη.

Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που αφορά στο 1ο Θέμα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, καθώς και τις ερωτήσεις Σωστού-Λάθους από τον μαθηματικό Βαγγέλη Νικολακάκη. 

Για άμεση αποθήκευση πατήστε ΕΔΩ

Αν ενδιαφέρεστε και για τις ερωτήσεις Σωστό ή Λάθος των πανελληνίων στα μαθηματικά κατεύθυνσης και γενικής παιδείας, με διάδραση μπορείτε να ανατρέξετε στα

Επίσης Σωστό - Λάθος από τον συνάδελφο Δημήτρη Μπούζα πατήστε εδώ για να κάνετε τεστ.

2 σχόλια :

  1. Μήπως υπάρχουν ενδεικτικές λύσεις για τα θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν υπάρχουν, όπου υπάρχει δυσκολία ή αμφιβολία για την άσκηση μας το υποδεικνύεις...

      Διαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...