Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Το απόλυτο βιβλίο του καλοκαιριού είναι εδώ δωρεάν!

Σας παραδίδουμε το απόλυτο δώρο του καλοκαιριού! 

Ένα βιβλίο σταθμός στους Μιγαδικούς Αριθμούς που θα το χρειαστείτε οπωσδήποτε για την άρτια προετοιμασία του καλοκαιριού.

Το πολύτιμο βιβλίο είναι μια αποκλειστική προσφορά στους αναγνώστες του lisari από τον αγαπητό συγγραφέα Γιώργο Μιχαηλίδη. 

 Το βιβλίο έχει εξαντληθεί και δεν κυκλοφορεί πλέον στο εμπόριο.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου μπορείτε να διαβάσατε και παρόμοια άσκηση με το απαιτητικό ερώτημα Β3 που  τέθηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013, , δείτε εδώ.Από τον πρόλογο του βιβλίου διαβάζουμε...

"Περιγραφή

Είναι αδύνατον να φανταστούμε τα μοντέρνα μαθηματικά χωρίς τους μιγαδικούς αριθμούς.
Το βιβλίο "Μιγαδικοί αριθμοί από το Α έως ... το Ζ", οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα γοητευτικό χώρο, ο οποίος από την εποχή του Euler έχει αποβεί ένας από τους πλέον χρήσιμους και αξιοποιήσιμους στα μαθηματικά. 

Η ανάπτυξη επικεντρώνεται σε προτάσεις και μεθόδους κλειδιά, που οδηγούν σε βασικές ασκήσεις απαραίτητες για περαιτέρω μελέτη και εμβάθυνση.

Ο αναγνώστης μαθητής, μαθαίνει πως οι μιγαδικοί μπορούν να χρησιμεύσουν σε γεωμετρικά και αλγεβρικά προβλήματα και τέλος μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά τόσο με τον διαφορικό, όσο και με τον ολοκληρωτικό λογισμό. 

Το βιβλίο αντανακλά την εκπαιδευτική, αλλά και την ακαδημαϊκή εμπειρία των συγγραφέων.
Ελπίζουμε μέσα από αυτό ο μαθητής να βρει ένα χρήσιμο βοήθημα και ο καθηγητής να αντλήσει ιδέες χρηστικές στο δύσκολο έργο του."


Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον αεικίνητο φίλο, συνάδελφο και πλέον συνεργάτη μας Παύλο Τρύφωνα, που προσφέρθηκε να σκανάρει 300 σελίδες μέσα σε μία ημέρα!!

Για άμεση αποθήκευση πατήστε εδώ.Δείτε το και σε μορφή βιβλίου, όπως το επεξεργάστηκε ο αγαπητός φίλος από την Κέρκυρα Τάκης Τσακαλάκος. 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/76699276/makis/book.swf

8 σχόλια :

 1. Στο πρώτο βιβλίο πέσαμε στη μάχη ,στο δευτερο βιβλίο η τύχη δεν μας ευνόησε ,έπρεπε να δωθεί σε όλους για το κερδίσω !!! έστω κι έτσι ευχαριστώ πολύ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάκη επικό το σχόλιο σου, ακόμα γελάω!!

  Ποιος σου είπε ότι τελείωσαν εδώ οι κληρώσεις; Έχουμε συνέχεια.... (!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στον κύριο Μιχαηλίδη για την προσφορά του και στον Παύλο για τον κόπο του.
  Δεν το είχα αυτό το βιβλίο.

  Μάκη συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία με τα βιβλία που κληρώνεις και επίσης σε αυτούς που τα προσφέρουν απλόχερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μάκη ευχαριστούμε , συνέχισε να μας δίνεις τέτοια ποιοτικά βιβλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. στη σελίδα 16 αναφέρει για το πότε ο μιγαδικός είναι φανταστικός, όταν α=0 και β#0. ενω πιο κάτω αναφερει τη γενική συνθήκη ω= - ω(συζυγής) η οποία περιλαμβάνει και το 0. Κανει ενα σιωπηρο διαχωρισμο καθαρων και απλων φανταστικων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από την ερώτησή σου κρίνω ότι το έχεις ξεκοκκαλίσει ήδη το βιβλίο! Μπράβο Μάκη, αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο ήταν χρήσιμο.

  Λοιπόν, αυτό που βλέπεις είναι η καταγραφή δύο διαφορετικών σχολών. Στην ξένη βιβλιογραφία (που κρατάει μερικώς η σκούφια του βιβλίου) ορίζεται και ο καθαρός μιγαδικός. Στην Ελληνική δεν υπάρχει τέτοια διάκριση, οπότε κρατάμε το δεύτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτή η ερώτηση με είχε απασχολήσει και εμένα πριν χρόνια... δες παρακάτω

  http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=51&t=25520

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...