Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το Κέϊπ Τάουν φιλοξενεί την 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (αποτελέσματα)


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, μας τιμούν με την παρουσία και τις διακρίσεις τους! 

Όλα είναι έτοιμα στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, όπου την Πέμπτη, με τη συμμετοχή της χώρας μας, αρχίζει η 55η διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα νέων.

Η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα 2014, διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad - και στη φετινή συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερες από 109 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Η ομάδα της χώρας μας θα είναι εξαμελής και επικεφαλής της θα είναι από την πλευρά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Ανάργυρος Φελλούρης, Αν. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ευάγγελος Ζώτος, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2015 στην Ταϊλάνδη, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ και το 2017 στη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος