Στηρίξτε το έργο μας!

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Σας αποκαλύπτουμε!

Όλα όσα θα διαβάσατε παρακάτω είναι μυθοπλασίες 
λόγω της 1ης Απριλίου που γιορτάζουμε κάθε χρόνο!!

Καλό μήνα παιδιά!!
Μετά από διαρροές αποκαλύφθηκε η συγγραφική ομάδα που συγγράφει τα σχολικά βιβλία μαθηματικών της Β΄ Λυκείου. Πριν σας αποκαλύψουμε τα ονόματα θα σας περιγράψουμε το σκεπτικό.

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.Ε.Π θεώρησε ότι πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες λόγω του περιορισμένου χρονικού ορίου αφού λήγει το σχολικό έτος (2017 - 18) και πρέπει να αναρτήσει άμεσα τις νέες οδηγίες για το επόμενο σχολικό έτος.

Επομένως ορίζει  τη συγγραφή των σχολικών συγγραμμάτων σε ήδη διδακτικά έμπειρους καθηγητές που έχουν εμπειρία από τη συγγραφή και είναι αποδεδειγμένα γνώστες του αντικειμένου. Τέτοιους  καθηγητές έχουμε σε αφθονία στα σχολεία της χώρα μας που έχουν συγγράψει πολλά επιτυχημένα βοηθήματα που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Βοηθήματα που αγοράζουν καθημερινά οι μαθητές μας για να κατανοήσουν πολλές φορές καλύτερα το σχολικό βιβλίο και κοσμούν τα ράφια των σχολείων. Είναι οι καθηγητές που έμπρακτα έχουν αποδείξει την αξία τους στην σκληρή αγορά όπως είναι τα σχολικά βοηθήματα. Η επίτευξη αυτού του σχεδίου που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας κάνει κίνηση ματ στα βοηθήματα που κυκλοφορούν! Αξιοποιεί το υπάρχον υλικό που διαθέτει, καθηγητές που διδάσκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μειώνει την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των εμπορικών βοηθημάτων. Η εργασία γίνεται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού αφού οι εκπαιδευτικοί εργάζονται μέσα στο ωράριο διδασκαλία τους.

Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν πολλά, επικράτησαν οι συγγραφείς γνωστών βοηθημάτων που έχουν μεγάλη απήχηση στους μαθητές και είναι καθηγητές σε διάφορα Δημόσια Σχολεία της χώρα μας. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά ονόματα (σε αλφαβητική σειρά):
  • Ιωάννης Μπαϊλάκης 
  • Αθανάσιος Ξένος, 
  • Νίκος Σκομπρής, 
  • Χαράλαμπος Στεργίου, 

Οι επιμελητές αυτών των βιβλίων είναι οι σχολικοί Σύμβουλοι που έχουν επαφή με το συγγραφικό έργο και είναι μάχιμοι με εισηγήσεις, διαδίκτυο. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά ονόματα (σε αλφαβητική σειρά):
  • Ιωάννης Θωμαΐδης, 
  • Ιωάννης Καραγιάννης 
  • Γεώργιος Μπαραλός
  • Δημήτριος Ντρίζος, 
  • Δημήτρης Σπαθάρας 
Με τις παραπάνω προτάσεις είναι σύμφωνα και όλα τα μέλη του Δ.Ε.Π. (Δ. Πότταρη, Μ. Λουλάκης και Θ. Ζαχαριάδης).

2 σχόλια:

  1. καλο μηνα Μακη!
    πες μου γιατι να ειναι ψεμα ολο αυτο??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος θα μας απαντήσει αγαπητέ μου φίλε; Και τι μπορεί να μας πει; Ευτυχώς που έχουμε μια μέρα (όπως η σημερινή) και λέμε τις κρυφές μας σκέψεις που αποτελούν τελικά διηγήματα. Καλό μήνα!

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος