Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Γεωμετρία και Στατιστική στη Β Λυκείου;


Το είχαμε ακούσει ως σενάριο αλλά μετά από την ανάρτηση του alfavita μπορούμε να το δημοσιεύσουμε και επίσημα.

Το μάθημα "Στατιστική και Γεωμετρία" για όλους τους μαθητές της Β Λυκείου προβλέπει το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018 - 19!!!

Οι μαθητές της Γενικής Παιδείας θα έχουν πλέον 4 ώρες μαθηματικών. Οι σκέψεις είναι πολλές και οι προβληματισμοί περισσότεροι.

Λέτε:
1) Το βιβλίο της Στατιστικής να είναι αυτό που που υπάρχει στη Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας;
2) Το βιβλίο Γεωμετρίας να είναι το ίδιο με το βιβλίο Γεωμετρίας της Β Λυκείου (β΄ τόμος);
3) Να δημιουργηθεί ένα νέο βοήθημα με αντιγραφή - επικόλληση από τα παραπάνω βιβλία;
4) Η ύλη λέτε να παραμείνει η ίδια που υπάρχει και τώρα για τα δύο μαθήματα;

Πηγή: www.alfavita.gr και www.ipaideia.gr

3 σχόλια:

  1. Κατ'αρχάς θέλω να εξάρω την ευρηματικότητα στους τίτλους των Μαθημάτων της τελευταίας 20ετίας!!
    Από τα π.χ. Μαθηματικά Δέσμης και Κορμού της δεκαετίας 90, πήγαμε στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας, πρόπερσι στα Μαθ. Προσανατολισμού και πλέον οδεύουμε στα Μαθηματικά Εμβάθυνσης. Προβλέπω να ακολουθούν τα Μαθηματικά εξειδίκευσης, Μαθηματικά στόχευσης, Μαθηματικά επιλογής, Μαθηματικά ανάλυσης (το ωραίο θα είναι να περιέχουν Άλγεβρα :p) κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε για την μαρκίζα!! Εδώ αλλάζουμε το όνομα του Υπουργείου Παιδεία κάθε 3 με 4 χρόνια! Αλλάζουν σφραγίδες κάθε τόσο! Οι αλλαγές του Υπουργού ξεκινούν από τον τίτλο... δυστυχώς Νίκο δεν αλλάζει ο "άνθρωπος" επειδή άλλαξε "ρούχα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό και πάντα ενημερωμένο ιστολόγιό σας το οποίο παρακολουθώ εδώ και μερικά χρόνια! Κατά τη γνώμη μου θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο με αντιγραφή - επικόλληση από τα βιβλία της Γεωμετρίας Β' Λυκείου και Στατιστικής Γ' Λυκείου καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να γραφεί ένα καινούργιο βιβλίο. Πάντως τα τελευταία χρόνια το μόνο που καταφέρνουν καλά είναι να αλλάζουν συνεχώς τους τίτλους των σχολικών βιβλίων αφαιρώντας συνεχώς ύλη κάτι το οποίο δεν είναι καλό προτίστως για τους ίδιους τους μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος