Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...

1) Δείτε την εξεταστέα και διδακτέα ύλη για τα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα 2018.

Πηγή: www.esos.gr

Καμία αλλαγή στα Μαθηματικά.


2) Εγκρίνεται ο 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β ́ και Γ ́ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)! Νέα επανέκδοση (26/6/2017) χωρίς το ένθετο, εμπλουτισμένο και με τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 και 2017!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Διαβάστε την πρότασή μας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στη Γ Λυκείου.

Το σχολικό βιβλίο με συνδυασμό των δύο βοηθημάτων της lisari team.


Η άσκηση της "ημέρας" (3o έτος)


Επιμέλεια: Παύλος Τρύφων
Μορφοποιήσεις: Τάκης Τσακαλάκος 
Εξώφυλλο: Μιχάλης Νάννος 
(μέλη της lisari team)


                                                   
Αυτή η καρτέλα απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν διάθεση για δράση, για μελέτη, για εξάσκηση. Ξύστε μολύβια, πάρτε γόμες και τετράδια και ετοιμαστείτε!

Προσοχή, ο τίτλος είναι παραπλανητικός (εξού και τα εισαγωγικά), θα υπάρχουν ασκήσεις, αλλά όχι απαραίτητα μία άσκηση κάθε μέρα. Αν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τότε επιφυλασσόμαστε... 

Εδώ θα βρείτε ασκήσεις απλές, μέτριες και ίσως κάποιες απαιτητικές από το Γυμνάσιο - Λύκειο. Δεν θα είναι επιπέδου Ολυμπιάδων, ούτε Γ΄ ομάδας, εκτός από ελάχιστες. Σκοπός μας να γνωριστούμε μέσα από τη δουλειά μας και να κάνουμε το κέφι μας.

Στο τέλος κάθε άσκησης θα ορίζεται και η ημερομηνία που θα δίνεται η λύση.

Αν θέλετε να προτείνετε μία άσκηση ή να δώσετε λύση σε μία προτεινόμενη στείλτε e-mail στο pavtrifon@gmail.com με θέμα:  "Προτεινόμενη λύση για την άσκηση στις πχ. 12/08/2017(ο δημιουργός της άσκησης πρέπει να στείλει και τη λύση της άσκησης σε word).

Οι συντονιστές στο τέλος της προθεσμίας θα παρουσιάζουν την καλύτερη ή τις καλύτερες λύσεις που προτάθηκαν.

Στο τέλος κάθε περιόδου, θα μαζεύονται όλες οι ασκήσεις και θα γίνεται ένα ένθετο που θα παρουσιάζεται στην κεντρική σελίδα. Δίπλα σε κάθε άσκηση και λύση θα υπάρχουν τα στοιχεία του δημιουργού και του λύτη. 

Η σειρά που θα εμφανίζονται οι αναρτήσεις θα είναι χρονολογική, πιο ψηλά θα βρίσκεται η νεώτερη ανάρτηση. Επίσης όποια δραστηριότητα υπάρχει στις καρτέλες δεν θα εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα.

Τέλος, όσοι συμμετέχουν ενεργά στη στήλη θα λάβουν το ετήσιο αρχείο σε μορφή word μόλις ολοκληρωθεί το έργο.Σημείωση: 
Στους τρεις πρώτους σε συμμετοχή (​αθροιστικά ​ως λύτες​ και ​ως θεματοδότες​ έως το τέλος της  σχ. χρονιάς​) θα σταλλεί ταχυδρομικώς ένα από τα παρακάτω τρία βιβλία (όποιο επιλέξουν) της lisari team!


____________________________________________________________________________________________________

1) Η νέα σχολική χρονιά μας βρίσκει πάλι εδώ, με όρεξη και χαρά να σας καλωσορίζουμε!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία και ηρεμία


____________________________________________________________________________________________________


           
                    
                                
                                                    * Δείτε ΜΟΝΟ τις εκφωνήσεις σε ΕΝΑ αρχείο ( 9/5/'16 )
         

 
                                                                            

4 σχόλια :

 1. ΑΣΚΗΣΗ 1: τα όποια σχόλια των προτεινόμενων θεμάτων ας ξεκινούν με αναφορά στην αντίστοιχη άσκηση (όπως το παρόν σχόλιο). Καλή ενασχόληση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή ρωτάτε, μια διευκρίνηση για την ανάρτηση των λύσεων: Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Αν για μια άσκηση στείλουν λύσεις πρώτα ο Α και μετά ο Β και οι λύσεις είναι διαφορετικές, τότε θα αναρτηθούν και οι δύο λύσεις. Αν είναι ίδιες λύσεις, θα αναρτηθεί μόνο η λύση του Α. Αν διαφέρουν μόνο σε κάποια υποερωτήματα οι λύσεις, τότε θα αναρτηθούν όλες οι (διαφορετικές) εναλλακτικές λύσεις κάθε ερωτήματος, έχοντας προτεραιότητα ο Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέρυσι (2015), περίπου αυτό τον καιρό (Σεπτέμβριος), γίνεται μια πρόταση στο μετρ του είδους, στον άνθρωπο που αγαπά να λύνει ασκήσεις, τον Παύλο Τρύφων να αναλάβει και να υλοποιήσει αυτή την ιδέα. Ο Παύλος χωρίς να το σκεφτεί, χωρίς να εξετάσει τον ελεύθερο χρόνο του δέχεται!!!

  Δημιουργείται μια νέα καρτέλα με το αντίστοιχο όνομα. Η εύρεση της καρτέλας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, αφού το στήσιμο ενός blog είναι δύσχρηστο, παρόλο αυτά η καρτέλα βρίσκει κοινό! Αρκετά ενθουσιασμένοι φίλοι την παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά! Οι ασκήσεις που προτάθηκαν - λύθηκαν είναι εξαιρετικές και αποτελούν μια καλή συλλογή για κάθε υποψήφιο ή καθηγητή.

  Το τελικό αποτέλεσμα είναι 30 ασκήσεις με τον Ηλία Ζωβοΐλη να έχει προτείνει τις περισσότερες, 12 ασκήσεις! Η αναγνώριση του πάθους και της διάθεσης του Ηλία ήταν να το προτείνουμε στην ομάδα μας (lisari team), ασχέτως αν τελικά δεν καρποφόρησε η συμμετοχή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Φέτος δεν περιμένουμε περισσότερα, αναμένουμε με το ίδιο πάθος, το ίδιο ζήλος να προτείνουν οι συνάδελφοι ασκήσεις - λύσεις ασκήσεων από Α μέχρι Γ Λυκείου (σε mathtype - Times Roman 12).

  Το τελικό αρχείο θα αναρτηθεί στη κεντρική σελίδα του lisari, όπως κάθε τεύχος ανά μήνα.

  Όλοι που συμμετέχουν ενεργά στη στήλη θα λάβουν το αρχείο και σε μορφή word.

  Καλή αρχή Παύλο και σε ευχαριστούμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...